Türk Zeminciler İtalya’daki fabrikaları ziyaret etti.

Türk Zemincileri Soilmec Cesena Fabrikası
Uzun yıllardır gelenek halini alan Türk Zemincilerinin Soilmec Fabrikalarını Erke Group yetkilileriyle ziyaret etme uygulaması bu sene 12-14 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Türkiye’den 22 Zemin Firma yetkilinin katıldığı ‘’2 Fabrika 3 Şehir’’ temalı Soilmec ziyareti büyük bir beğeniyle karşılandı.

12 Nisan 2014 tarihinde sabah uçuşuyla İstanbul’dan Bolonya’ya varıldı. Alanda bekleyen otobüs ile Soilmec’in Cesena şehrinde bulunan Fore Kazık, Hydromill (frezer) ve Vinçlerin imalatını yaptığı fabrikaya varıldı. Soilmec yetkililerince hoş geldin ve kayıt seromonisinin ardından öğle yemeği için Soilmec Yemekhanesinde özel olarak hazırlanmış bölümde hep beraber öğle yemeğimizi yedik. Saat 14.00 de Soilmec Genel Müdürü Mr.Ricardo Lasappio, genel müdür yardımcısı Mr.Federico Pagliacci ve Türkiye müdürü Mr.Filippo Guerra açılış konuşmalarını yaptığı Soilmec konferans salonunda buluştuk.

Türk Zemincileri Soilmec Cesena Fabrikası
Genel müdür Mr.Ricardo Lesappio Soilmec’in 30 yıldır Türkiye’de her projede olduklarını 30 yıldır ERKE ve Türk Zemincileri ile muhteşem bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirtmiştir. Daha sonra imalat müdürü Mr.Dittillo yeni jenerasyon Fore Kazık makineleri konusunda bilgi verdi ve Soilmec ile Porche işbirliğinden bahsetti. Daha sonra GalataPort’ta da çalışan Soilmec SC135 Hydromill ve SC-90 vinçlerin tanıtımını yapmak üzere Mr.Ejenie Soilmec Hydromll ve zemin amaçlı vinç imalatı konusunda bilgiler verdi.

Türk Zemincilerinin en dikkat ettiği konuHydromill imalatında 1987 yılından bu yana açık ara Dünya liderliğine oturması olmuştur. Sadece 3 ay içinde 10 adet SC-135 modeli Hydromill siparişi alarak bu alanda artık rakipsiz olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Konferansın en soru cevaplı bölümünü Mr.Federico Pagliacci’nin anlattığı zemin sektöründe en yeni teknolojiler ve bunların uygulamasında yeni Soilmec Kazık makinelerinin adaptosyonu idi. DMS Deep Soil Mixing, TurboJet, Deplasman kazığı uygulamalarında dünya projelerinden örneklerle bilgi verildi ve Türk Zemincilerinin soilmixing konusunda ki 80rpm problemi tartışıldı.
Türk Zemincileri Soilmec Asolo Fabrikası
Katılımlı ve söyleşili seminer ve konferansın ardından, Türk Zeminciler Cesena fabrikası gezisine çıktılar. Bahçede sevkedilmeyi bekleyen SR-125, SR-95, Sr-75 ve SR-45 model yeni seri Forekazık makinelerini görme yakından incelemek fırsatı buldular. Daha sonra fabrika içinde montajları süren SR-125 (Soilmec’in 43 ton tork ve 51 ton basma/çekme gözbebeği) SR-95 ve SR-75 makinelerinin yapılışını yakından incelediler. Ayrı bir bölümde çıktığından itibaren en çok satılan modeller arasında olan SR-45 modelinin imalat hattı ziyaret edildi.

fabrikanın bir bölümünde açtığı 50 yıllık imalat serüvenini sergilediği müzeyi gezdik. Bu müze duvarlarında tüm tarihi bilgilerin yanısıra Porche ile birlikte tasarlanan yeni seri Fore Kazık makinelerinde kullanılan kabin, rotary ve Soilmec ürünlerine özel patentli aksesuarlar incelendi.

Kısa müze turundan sonra geliştirdiği tüm yeni model makinelerinde kullandıkları DMS adı verilen makine kontrol sistemlerinin takip edildiği DMS merkezi ziyaret edildi. İlginç olan bakım onarımı incelenen resmi izin verilen Dünya üzerinde her kıtada çalışan makineler kotrol edildi çalışma durumları ve çalışma performansları gözlendi. Türk müşterilerden bazıları makinalarında DMS olduğunu ve hemen DMS merkezine kayıt olacağını açıkladı.

Türk Zemincileri Soilmec Asolo Fabrikası
Turumuzun sonunda Soilmec tarafından her bir müşterimize hazırlanan hediye setleri dağıtıldı. Her bir set içinde Soilmec’in SM-21 modeli Mini Kazık ankraj makinası küçük modelleri vardı. Hediye seremonisinin ardından otele yerleşildi ve saat 19:30 da Cesena şehrinin en popüler lokantasına akşam yemeğine gidildi.

13 Nisan 2018 sabah 08:00 de Cesena otelden ayrılarak Asolo şehrindeki Mini Kazık, Ankraj ve tünel makinelerini ziyaret etmek için yola çıkıldı. Ancak Türk zemincilerini bir sürpriz bekliyordu. 1 saat yolculuktan sonra Forli şehrinde kardeş kuruluşu olan Dünya’nın bir numaralı yelkenli yatlarını üreten Grand Soleil fabrikasına gelindi. Erke Group yetkilileri Grand Soleil firması hakkında bilgi verdi ve Türk zemincileri firmanın Presidenti Mr.Marco Casadei karşıladı yaklaşık 40 dakikalık bir turun ardında toplantı salonunda hazırlanan ikramın ardından Grand Soleil yatlara olan hayranlığmızla otobüsümüze geri dönerek Asolo şehrine devam ettik.
Grand Soleil Fabrikası
Saat tam 13:00 da planlandığı gibi Asolo’ya vardık ve yine planlandığı gibi direk olarak dünyaca ünlü olan eskiden bir saray olan restaurantımıza öğle yemeği için vardık. Muhteşem bahçesinde hoş geldiniz kokteyli bizleri karşılayan Asolo fabrikası yetkilileri Mr.Marco Rapuano, Mr.Maribelli , Mr.Moretti , Mr.Emiliano lucchi, Mr.Roberto severi ile selamlaştık. Daha sonra saray binasının içinde özel bir bölümde yemeğimiz yedik. Ordan Asolo fabrikasına geldik. Fabrikanın seminer salonunda kısa bir fabrika tanıtımı yapıldı Soilmec’in bu fabrikada yaptığı imalatlar hakkında bilgi verildi. Daha sonra fabrika gezisi başladı. Türk Zemincilere verilen bilgiler doğrultusunda yapılan imalatların gittiği ülkeler gerçekten dikkat çekiciydi, Çin, Rusya, Kolombia, Suudi Arabistan, İsrail, Brezilya, Irak, İran, Kazakistan ve tabiki Türkiye. Türk zemincilerce en çok ilgi çeken imalat hattı Musul barajı enjeksiyonları için yapılan elektrik motorlu ve dizel motorlu imal edilmekte olan 9 adet SM-5 modeli Tünel Enjeksiyon makinaları olmuştur.

Türk Zemincileri Soilmec Asolo Fabrikası
Saat 17:00 da fabrika yetkililerine veda ederek ayrıldık ve kalacağımız otelimizin olduğu şehre yola çıktık; Treviso. Ancak günün ikinci sürprizi başladı ve otel yerine kanallarıyla, tarihiyle ve İtalyanların ulusal tatlısı Tremisu’nun doğduğu şehirde 3 saatlık bir tur düzenlemiştik. Günün yorgunluğunu bu güzel şehri ERKE Group yetkililerinin rehberliğinde gezdik. Tur sonunda otelimize geldik ve akşam yemeğimizi önceden sipariş verilerek hazırlatılan özel menüden aldık. Otelin huzur dolu bahçesinde uzun sektörel görüşmeler yapıldı sektörün geleceği ve işbirliğin önemi konuları konuşuldu.

Türk Zemincileri Soilmec ve Erke ile Venedik Turu
14 Nisan 2018 Cuma sabahı Treviso’da ki otelimizde aldığımız uzun sabah kahvaltısından sonra saat 10.00 da otelden hareket ederek programımızın 3. Şehri Venedik turumuza başladık. Eşyalarımızı otobüste bıraktık ve Venediklilerin Vapuretta dedikleri şehir hatları vapuruna binerek Venediğin kalbi San Marco Meydanına vardık. Saat 15:00 kadar şehrin tarihi mekanları, müzeleri ziyaret edildi ve sonra restoranıyla ünlü deniz kenarındaki Hotel Gabrella gelindi. Otel müdürü tarafında otelin tarihi ve ziyareti gerçekleştirildi. Daha sonra Restoranlarının dünyaca meşhur deniz mahsullü menusu servis edildi. Yemek sonrasi bizlerden bir dakika bile ayrılmayan Türkiye Müdürü Mr.Filippo Guerra tarafından Türk Müşterilere Soilmec’i ziyaret ettikleri için bir teşekkür konuşması yapıldı. Daha sonra otelin içinden geçerek otelin kanala bakan yüzünde bizi bekleyen deniz taksileri ile Venedik Havaalanına yola çıktık.

Türk Zemincileri Soilmec ve Erke ile Venedik Turu
2 fabrika 3 şehir olarak planladığımız ama 3 fabrika 4 şehir olarak tamamladığımız turumuzda bir şey Türk Müşterilerin dikkatini çekmiştir. Soilmec firmasının yeni ürünleri ve bu ürünlerin geliştirilmesi konusunda ne kadar titiz çalışıldığı. Bir Türk Zemincinin tur sonunda dediği gibi Soilmec turumuzu da makine imalatı gibi en ince detayına kadar planlamış ve programlamış.

Türk Zemincileri;
Soilmec Cesena Fabrikası görselleri ve videoları
Soilmec Asolo Fabrikası görselleri ve videoları
Soilmec ile Venedik Gezisi görselleri ve videoları

Yorumlar