Yassıada Projesinde SEMW D-62 Dizel Çekiç teslimatı yapıldı.

SEMW D-62 Dizel Çekiç teslimat
Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı, Türkiye yakın tarihinde önemli yeri bulunan Yassıada için planlanan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinde ilk kazma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 2015 yılında başlanmıştır.

1. derece doğal ve tarihi sit, 3. derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’nın otel ve kongre merkezi inşaatı olumlu olumsuz eleştirilere sahne olmuştur.
SEMW D-62 Dizel Çekiç teslimat
Yassıada projesi kapsamında 500 kişilik Kongre Merkezi, Demokrasi ve Özgürlük Meydanı ile müze, 328 yatak kapasiteli otel, 500 kişilik restoran, 212 personel kapasiteli servis ve hizmet yapıları yer alıyor.Yap-işlet-devret modeliyle Mesa Holding tarafından çalışmaların sürdürüldüğü adada kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Adada 5’i tescilli, 3’ü tescillenecek olan yapılar aslına uygun restore edilerek kullanıma sunulacaktır.
SEMW D-62 Dizel Çekiç teslimat
Yargılamaların yapıldığı, Tescilli spor salonu 27 Mayıs Müzesi olarak, Subay Gazinosu ve yatakhanesi binası "Anı ve Fotoğraf Sergi Salonu" olarak Şeref Salonu ise "Bilgi Edinme-Tanıtım Binası" olarak kullanılacak şekilde Renivasyonu devam etmektedir. Ayrıca Adadaki hücre, şato yapıları ve sarnıç tescillendikten sonra aslına uygun restore edilerek vatandaşların ziyaretine sunulacaktır.

Bu önemli projede deniz ulaşımı kilit rol oynamakta bu sebeple Deniz yapıları inşaatları başlamış bulunmaktadır. Deniz ulaşımnı sağlayacak liman inşaatları ve diğer deniz yapılarının yapımında kullanılmak üzere deniz kazıklarını çakmak için SEMW D-62 model dizel çekiç Erke Servis ekibi tarafından Yassıada’da teslim edilmiştir. SEMW dizel çekiçlerin Türkiye’nin en önemli projelerinde yıllardır başarıyla çalışmış ve projelerini zamanında başarıyla tamamlamıştır. SEMW Dizel Çekiçler ile bu tarihi projede yer almaktan Erke Group olarak gurur duyuyoruz.

SEMW D-62 Dizel Çekiç teslimat görselleri için tıklayınız...

Yorumlar