Hızlı Verimli Kazık Başı Kırıcıları

Bilenler bilirler ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu.Kazık Başı kırmak bir kazıkcının en sıkıntılı zamanıdır.Yeni bir iş almak zor zeminde kazık yapmak bile daha kolay gelir. Kazık Başlarının kırılmasına sıra geldiğine. Önce her zamanki gibi ekipler aranır bulunur. Eski hurda komprosörler ve uyduruk kırıcılarla kazık başları büyük bir gürültüyle kırılmaya başlanır ta ki çevre zabıtası sizi durdurana kadar. Zaten makinaların çalışmasından sizi defalarca şikayetci olmuş çevre komşular komprösörlerin yüksek volümde bağırtsına el çekiçlerinin metalik tak tak sesi eklendiğinde ortaya dehşet senaryolarını anımsatan bir ses kirliliğine ortaya çıkar. Bütün bunlardan uzaklaşmak için yazının altındaki Videoyu mutlaka izleyin.
Hızlı Verimli Kazık Başı Kırıcıları
Sözümüz şehir dışında çalışanlara değil şehir içinde çalısanlara. Yapılacak üst yapı uygulamalarından ve zeminin durumu sebebiyle Zeminciler yapılan fore kazık uygulamalarında kazıkları 1 ila yer yer 2 metrelere kadar forekazıkları yukarıda bıramak durumundadırlar. Daha sonra bu uzatmalar projenin son durumuna göre kesilmek yada kısaltılmak durumundadır.
Hızlı Verimli Kazık Başı Kırıcıları
Tabiki demir donatıya hasar vermeden ve forekazıkları zedelemeden yapılmasıda kesin bir gereklilikdir. Ancak ülkemizde uygalanan sistemin iptidailiği sebebiyle kazık başı kırmlarında istenilen metrenin ayarlanması, donatının zedelenmeden kırılması ve kazığa zarar verilmemesi söz konusu olamamaktadır. Bütün bu olumsuz ve teknik olarak sakat işelemlere ekstra zaman ve ekstra ödenen rakamlar işin trajik yönünüde açığa çıkarmaktadır.

Avrupada zorunluluk haline getirilen fore kazık başı kırma uygulamasının ülkemizde –hala- başlamamış olması dünyanın en modern makina ve ekipmanlarını kullanan ülkemiz zemincileri için gerçekten ciddi olarak düşünülmesi gerekli bir konudur. Ülkemiz Zemincileri Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Ukrayna’da yaptıkları uygulamalarda Fore Kazık başları için modern kırma ekipmanlarını alırken kendi ülkemizdeki uygulamalarında almamaları gercekten çok düşündürücüdür.
Hızlı Verimli Kazık Başı Kırıcıları
Montavanibenne Kazık Başı kırıcıları Avrupalı zemincilerin isteği doğrultusunda 20 yıl önce dizayn edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır 350mm çaptan 2500mm çapa kadar her türlü kazık çapında Kesin Boy ve Kesin donatı emniyetiyle bir kac saniye içinde ForeKazık Başları istenilen uzunluğa getirilmektedir.(Videoyu İzleyiniz bu işlemin ne kadar kolay olduğunu kendi gözlerinizle görünüz.)

Yorumlar