| BİRLİK HAFRİYAT VE KUMLAMA CompAir C-50 Kompresörünü teslim aldı. İnşaat ve Hafriyat sektöründe kararlı adımlarla yürüyen Birlik Hafriyat hızla sürdürdüğü makine parkını genişletme çalışmalarına son olarak CompAir firmasından aldığı Seyyar Kompresörle yatırımlarını büyütmeyi sürdürmüştür. Birlik Hafriyat yetkilileri amaçlarının Türkiye’ nin alanında lider firmalarından olmak olduğunu bu sebeple gerek makine ve ekipman gerekse eleman konusundaki yatırımlarının artarak devam edeceğini açıklamışlardır. |
Birlik Hafriyat, inşaat, hafriyat, alt yapı, kumlama taahhütleri yapmak üzere tüm resmi ve özel kurumlara hizmet verebilmek amacıyla kurularak, bugün sektörün önde gelen firmaları arasında yerini almıştır. Birlik Hafriyat alt yapı ve kumlama çalışmalarında verdiği hizmetlerle büyüyerek bu sektörün getirdiği ileri teknolojiyi, kalite ve standartları bünyesinde toplamış ve oluşturduğu tecrübeye, işveren idare ve iş ortakları nezrinde kazanılan güveni de ekleyerek bugünkü saygın konumuna ulaşmıştır. Birlik Hafriyat makine parkuruna son olarak CompAir C-50 (5m3 /7 bar) seyyar hava kompresörünü eklemiştir.
Birlik Hafriyat, CompAir C-50 seyyar kompresörünün kumlama uygulamaları için ideal bir makine olduğunu, düşük yakıt maliyetiyle, yüksek performans sağladıklarını belirtti. Özellikle düşük ses desibeli sayesinde rahatlıkla kompresörün yanında çalışılabildiğini belirtti.
Basınçlı kumlama işlemi başta yüzeyin kir boya pas gibi istenmeyen elemanlardan temizlenebilmesi için uygulanan bir işlem iken günümüzde sanayinin gelişmesiyle daha hassas malzemelere daha özel yöntemlerle uygulanmaya başlanmıştır. Kaplama öncesi pürüzlendirme veya yüzey sonlandırma amacıyla yoğun şekilde uygulanan kumlama işlemi kısaca basınçlı hava yâda su gibi bir akışkan ile yüzeye, kum olarak tabir edilen ve mikron boyutlarında olan malzemelerin püskürtülmesi olarak tanımlanabilir. Akışkan sayesinde yüksek bir hıza ve dolayısıyla momentuma sahip olan bu kumlar yüzeye çarptıklarında mikron mertebesinde izler bırakırlar. Oluşan bu izlerin derinliği ve şekilleri yüzeyin parlaklığına birebir etki ederler.
Bu düzeneğin en başında bulunan ve en çok kullanılan basınçlı akışkan olarak kullanılan atmosferik hava ve bu havayı basınçlandırmada kullanılan hava kompresörleri bulunmaktadır. Kompresörler basınçlı hava üretmek amacıyla kullanılmaktadır. Kumlama yâda raspa işleminde yoğun miktarda basınçlı hava kullanıldığından, kompresör seçimi çok büyük önem arz etmektedir. Kompresörleri genel olarak pistonlu ve vidalı kompresörler şeklinde ikiye ayırmak mümkündür. Vidalı kompresörler, birbiri ile iç içe geçmiş olan iki vidanın döndürülmesi suretiyle hava üretirler. Genellikle yüksek basınç gerektiren ve hava tüketim miktarı yüksek olan kumlama işlemlerinde vidalı kompresörler tercih edilmektedir.
KUMLAMA YÖNTEMLERİ BASINÇLI KUMLAMA YÖNTEMİ
ÇALIŞMA BASINCI 5-8 BAR
HAVA TÜKETİMİ (8 mm Nozul) 5-8 BAR 0,8 - 3,50 m3/dak
PARÇA BÜYÜKLÜĞÜ BÜYÜK PARÇALAR
KUM VE HAVA ÇIKIŞ HIZI 200-250 m/sn
SEYYAR KUMLAMA İMKANI VAR
KUMLAMA SÜRESİ HIZLI
KUMLAMA ETKİSİ FAZLA
Yorumlar
Yorum Gönder